Zadovoljni korisnici KentBanke

Sektor poslova s gospodarstvom

Tajana Bikić, tvrtka Romić Aneks

Klijent sam KentBanke od njenog otvaranja u Splitu, dakle od 2013. godine.
Sa brzinom i susretljivošću službenika sam izuzetno zadovoljna, trude se pojednostavniti i ubrzati što god je u njihovoj moći, a jako puno toga mogu obaviti e-mailom i telefonski. U Banci ne čekam dugo, dokumentaciju koju zatražim potrebnu za moj posao dobijem u najkraćem roku.

Posebno moram naglasiti kvalitetu e-Kenta. Koristila sam internet bankarstva nekoliko drugih banaka, e-kent je neusporedivo bolji, zbog jednostavnosti logiranja i korištenja. Izuzetno pregledno i efikasno sučelje. Često se unaprjeđuje, u cilju daljnjeg pojednostavljenja. Zgodno i brzo pregledavanje izvoda i plaćanja. Izuzetno kvalitetan program.

Ukupno gledano, jako sam zadovoljna KentBankom i njenim službenicima, s obzirom da imam iskustva sa više drugih banaka u svom poslu, mogu reći da je KentBanka najfleksibilnija i najkvalitetnija banka s kojom sam imala dosada priliku raditi.

 

Sektor malog poduzetništva

Bojan Hadžisejdić, tvrtka Nephos d.o.o.

Klijent KentBank sam od početka poslovanja svoje tvrtke, odnosno nešto malo više od 2 godine.

Nephos d.o.o. je mikro-poduzeće. Prilikom otvaranja poslovnog računa u banci važno nam je bilo pronaći partnera kojemu ćemo, bez obzira na svoju „veličinu“, biti relevantan sugovornik. U KentBank smo pronašli ono što nam je potrebno – mogućnost dobivanja brze pomoći i savjeta na počecima svojih poduzetničkih voda. Ključno nam je bilo da s bankom možemo komunicirati bez potrebe za dolaskom u poslovnicu; telefon, mail i, naravno, Internet bankarstvo. Vjerujemo da ćemo rastom svog poslovanja i povećanjem potrebe za novim i kompleksnijim financijskim uslugama u KentBank i dalje imati iskrenog poslovnog partnera.

Koncept poslovanja naše tvrtke je takav da smo više od 90% vremena u pokretu. Jako malo vremena provodimo u uredu te smo fokusirani na upotrebu različitih vidova uređaja za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. To, naravno, uključuje i bankarske usluge u pokretu te nam je od izuzetne važnosti kvaliteta, jednostavnost, pouzdanost i sigurnost sustava za pristup našem poslovnom računu. S novom verzijom m-Kent i e-Kent aplikacije dobili smo upravo te elemente.

Uz sve ranije rečeno, svakako bismo savjetovali malim poduzetnicima da pažljivo biraju banku s kojom će raditi. Mali poduzetnici u tradicionalnim velikim bankama vrlo često nisu u mogućnosti izboriti se za relevantnu razinu usluge i pažnje koja je potrebna za njihov rast i razvoj. Imajte na umu da banka nije samo institucija u kojoj morate imati poslovni račun nego ona treba biti partner, a KentBank to i jest.

 

Sektor poslova s građanstvom

Željko Smolec

Klijent sam KentBanke dvije godine i prešao sam k Vama na nagovor moje prijateljice, zaposlenice KentBanke i nisam niti u jednom trenutku požalio. Svi djelatnici su izuzetno ljubazni, profesionalni i za sve imam samo riječi pohvale. 

Imao sam male zamjerke dok Banka nije imali aplikaciju za mobilno bankarstvo, ali sada je i taj problem riješen i aplikacija je stvarno vrhunska. Posebno mi se sviđa pristup aplikaciji otiskom prsta, a to koliko znam, niti jedna druga banka nema. 

Često na bankomatima i uplaćujem novac, a to mi je zbog prirode posla jako važno jer mogu u noćnim satima položiti novac na svoj račun i ne moram čekati da se poslovnica otvori. Izuzetno sam zadovoljan svim Vašim uslugama.