O kolačićima

  O kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće, neophodne za funkcioniranje stranice.

Nužni kolačići ne sadrže Vaše osobne podatke niti ih Banka povezuje s Vašim osobnim podacima.

Kolačiće možete onemogućiti promjenom postavki Vašeg preglednika, ali to može utjecati na funkcionalnost web stranice.

Više o korištenju kolačića možete pročitati u Izjavi o privatnosti.

Red Dot Design Award 2022

Novi branding KentBanke osvojio prestižnu nagradu Red Dot

Novi branding KentBanke osvojio je Red Dot nagradu u kategoriji „brand and communication design“. Riječ je o jednoj od najcjenjenijih globalnih nagrada u području dizajna.

Dizajn i novi vizualni identitet potpisuje agencija Bruketa&Žinić&Grey. Novi brending inspiriran stoljetnim simbolom povezanosti – heksagonom koji uspješno komunicira poslovnu misiju KentBanke koja želi povezivati ljude i ideje. Vizualni identitet  sastoji se od logotipa i sekundarnih elemenata vizualnog identiteta u obliku heksagona čiji su grafički elementi modularni.

KentBanka, najbrže rastuća banka u Hrvatskoj, fokusirana je na poslovanje s građanima te malim i srednjim poduzetnicima, a u svojoj poslovnoj strategiji naglasak stavlja na izravnu komunikaciju i razvoj osobnih odnosa s klijentima.  

Mi smo banka koja želi poznavati svoje klijente da bismo ih mogli pratiti u ostvarenju njihovih planova i ambicija, bilo osobnih bilo poslovnih, uslugama i proizvodima koje su prilagođene njihovim jedinstvenim potrebama. Imamo i kontinuirano razvijamo napredne digitalne alate i kanale komunikacije, ali uz njih nastavljamo njegovati i zagovarati i osobni kontakt te izravnu komunikaciju s klijentima. Zato je svaki naš bankar osobni bankar. Uz to želimo naše resurse koristiti za povezivanje ljudi i ideja, razmjenu znanja i iskustava ili poticanje zajedničke suradnje kroz našu jedinstvenu platformu KentKluba. Naš novi vizualni identitet koji smo uveli prošle godine izvrsno komunicira ovu našu poslovnu filozofiju i pomogao nam je u isticanju našeg jedinstvenog pristupa na tržištu. Drago nam je da je to sada potvrdila i ova prestižna nagrada.

Heksagon, odnosno šesterokut je univerzalni simbol povezanosti. Osim što je sveprisutan u prirodi gdje šest jednako dugih stranica imaju snježne pahuljice, kristali leda i ćelije košnica, nerijetko se susreće u kulturi i islamskoj umjetnosti. Tako vizualni identitet korespondira i s turskim vlasnikom KentBanke, Süzer grupom. S dizajnerskog stajališta, heksagon je podatan i razigran oblik koji se može slagati u bezbroj kombinacija.

Agencija Bruketa&Žinić&Grey do sada je osvojila 26 Red Dot nagrada, što je najviše u regiji. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje već 67 godina, a slovi za najtraženiju međunarodnu oznaku kvalitete dizajna.

 Ceremonija dodjele ovogodišnjih nagrada zakazana je za 28. listopada u Berlinu.