O kolačićima

  O kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće, neophodne za funkcioniranje stranice.

Nužni kolačići ne sadrže Vaše osobne podatke niti ih Banka povezuje s Vašim osobnim podacima.

Kolačiće možete onemogućiti promjenom postavki Vašeg preglednika, ali to može utjecati na funkcionalnost web stranice.

Više o korištenju kolačića možete pročitati u Izjavi o privatnosti.

 COVID-19

Uvođenje eura

    Pripreme za uvođenje eura 

1. siječnja 2023. godine euro postaje službena valuta u Hrvatskoj koja će od tog dana zamijeniti hrvatsku kunu. 

Fiksni tečaj konverzije kune, kojeg je odredilo vijeće Europske unije iznosi 1 euro = 7,53450 kuna

Dva tjedna nakon uvođenja eura, dakle od 1.1. do 14.1.2023. (u ponoć) traje razdoblje dvojnog optjecaja. To znači da ćete ako plaćate u gotovini, moći platiti u kunama, a ostatak ćete dobiti u eurima. 

Dvojno iskazivanje cijena prikazivat ćemo od 5.9.2022. do 31.12.2023. i bit će i u bankama i u financijskim institucijama. 

U KentBanci intenzivno radimo na pripremama i nadogradnji sustava kako bismo prelazak na valutu euro našim klijentima učinili što jednostavnijim.

O svim detaljima i važnim informacijama u vezi s uvođenjem eura bit ćete pravodobno obaviješteni. Sve informacije o procesu zamjene hrvatske kune eurom možete pronaći na stranicama Hrvatske narodne banke Hrvatske udruge banaka.

 

Dodatne informacije možete pronaći na našoj web stranici: 

1. KentBank - Pripreme za uvođenje eura - sve što trebate znati

2. KentBank - Pripreme za uvođenje eura - krediti i depoziti

3. KentBank - Pripreme za uvođenje eura - poduzetnici 

4. KentBank - Pripreme za uvođenje eura - početak dvojnog prikazivanja

 

Etički kodeks

Kentbank d.d.je pristupila Etičkom kodeksu za zamjenu kune u euro

U sklopu aktivnosti za uvođenje eura kao nacionalne valute KentBank d.d. je pristupila Etičkom kodeksu za zamjenu kune u euro, čime jamči da će prilikom konverzije postupati prema najvišim standardima, transparentno i pouzdano, čuvajući interese svojih klijenata. 

Pristupanje poslovnih subjekata Etičkom kodeksu je jedan od mehanizama koji će pridonijeti stvaranju sigurnog okružja za potrošače. Svrha je Etičkog kodeksa omogućiti pouzdano i transparentno uvođenje eura u Hrvatskoj. Potrošači će poslovne subjekte koji su pristupili Etičkom kodeksu moći prepoznati po naljepnici Etičkoh kodeksa koja će biti istaknuta na prodajnim mjestima ili mjestima pružanja usluga. Svaka naljepnica Etičkog kodeksa ima pripadajući serijski broj pod kojim se poslovni subjekt vodi u sustavu. 

Pristupanjem Etičkom kodeksu Banka je stekla pravo na postavljanje prepoznatljive vizualne identifikacijske oznake, logotipa i slogana Svaki cent se broji, svaka kuna se računa.